Lichtjes op oorlogsgraven Nederweert

Algemeen Nederweert Regio Reageer 1 min. leestijd

Nederweert – (Foto’s/video) Er is in Nederland een waardevolle traditie ontstaan. Wat ooit op de Canadese begraafplaats in het Overijsselse Holten begon verspreid zich over heel Nederland.

Het initiatief van Dick Janssen uit het Friese Burgum om op kerstavond lichtjes te plaatsen bij de graven van omgekomen militairen heeft een opmerkelijke navolging gekregen. In het jaar 2015 werden op 140 oorlogsbegraafplaatsen lichtjes aangestoken vorig jaar waren dat er inmiddels 335.

Honderden mensen waren dus ook dit jaar weer bezig zijn om lichtjes bij duizenden graven neer te zetten. Uit dankbaarheid voor hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, nu meer dan 75 jaar geleden.

Ook op het Nederweert War Cemetary in Nederweert gingen vanavond 362 lichtjes branden op kerstavond. Jong en oud hielpen mee om de lichtjes aan te steken. Burgemeester mevrouw Birgit Op de Laak hield een toespraak en stak de eerste kaars aan. Een back Piper van doedelzakband Pipers Society Castle d ‘Aldenghoor was aanwezig voor een muzikale noot.

Meer informatie: www.lichtjesopoorlogsgraven-nederweert.nl

Video via Youtube

https://youtu.be/ftnaJnplBKs

[nggallery id=’8808′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie