Lichtjes op Oorlogsgraven in Nederweert

Plaats een reactie

Nederweert – In Nederweert wordt sinds 2015 deelgenomen aan de activiteit ‘Lichtjes op Oorlogsgraven’. Voor de tweede keer is de organisatie in handen van de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery in samenwerking met de gemeente Nederweert en ondersteuning van de Wapenbroeders afdeling Ospel. Lichtjes op Oorlogsgraven vindt elk jaar plaats op Kerstavond. Dit jaar is dat op zaterdag 24 december .

Burgemeester Birgit Op de Laak zal het eerste kaarsje aansteken om 16.30 uur. Deelnemers zijn erna welkom om een kaarsje aan te steken bij een van de 363 graven. De kaarsen worden vooraf geplaatst door vrijwilligers van de stichting. De laatste kaarsen worden uiterlijk omstreeks 18.00 uur aangestoken en zullen gedurende de nacht branden. De doelstelling is en blijft dat er op Kerstavond bij elk graf een kaars brand.

Gezichten van Nederweert

De stichting wil graag de adoptanten aanmoedigen om een afbeelding van zijn of haar geadopteerde militair mee te nemen en deze te plaatsen bij het graf. Deelnemers wordt verzocht om de begraafplaats aan de achterzijde te verlaten. Neem a.u.b. zelf een aansteker mee en volg de aanwijzingen van de organisatie ter plaatse en houd voldoende afstand.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie