Voor wie brand jij een lichtje?

Van de Sint-Petruskerk in Gulpen tot de Moeselkapel in Weert: op 21 december, de kortste dag van het jaar, branden in dertien kapellen in Limburg lichtjes.

‘Voor wie brand jij een lichtje?’ Dat is de centrale vraag van de campagne #Ikgeefjelicht, die wordt gehouden door Kankeronderzoekfonds Limburg. Of dat nu voor een dierbare is die je speciale aandacht wilt geven of iemand die je wilt herdenken: de bedoeling van de actie is dat deze decemberdag in heel Limburg een zee van licht ontstaat in kerken en kapellen.

Onderzoek

De opbrengst van deze actie komt ten goede aan baanbrekend en wetenschappelijk kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ en partnerziekenhuizen in Limburg. Vorig jaar werd de kaarsjesactie al met succes gehouden in de kapel van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht, waar ruim 350 kaarsen werden opgestoken voor onderzoek naar kanker.

De kaarsjes kunnen voor een minimumbedrag van 7,50 euro digitaal worden gekocht via de speciale website www.brandeenlichtje.nl. Daar kun je ook aangeven in welke van de dertien deelnemende kerken of kapellen in Limburg je wilt dat je kaars gaat branden op 21 december, zoals bijvoorbeeld in de Moeselkapel.

Vrijwilligers zetten de kaarsen op hun plek, dus je hoeft niet zelf naar de kapel te komen. Ook is het mogelijk om digitaal een persoonlijke boodschap achter te laten.

Meer informatie

Op de website van Kankeronderzoekfonds Limburg is te lezen voor welke onderzoeken de opbrengst wordt gebruikt.