Man en hondje zwaargewond

Update 19.28u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn vrijdag rond 11.15 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Julianastraat (N292) in Stramproy.

Op de splitsing Julianastraat / Kroonstraat was een bejaarde man met zijn hondje geschept door een personenauto. Vermoedelijk was de bestuurster van de auto verblind door de zon en had zij de overstekende man met het hondje niet gezien.

De voetganger en het hondje raakten gewond. De toestand van de man verslechterde snel en hij raakte buiten bewustzijn. Daaropvolgend werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter landde op het terrein van Buys Glas tegenover het Shell-tankstation in Stramproy.

De trauma-arts en de verpleger boden het ambulancepersoneel medische ondersteuning. De voetganger is vervolgens met spoed in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Behulpzame voorbijgangers hadden zich ontfermd over het gewonde hondje. Het hondje is door de dierenambulance opgehaald. De bestuurster van de auto was flink geschrokken. Zij is opgevangen door de politie.

Update 12.56u

De provinciale weg is afgesloten. Een team van de VerkeersOngevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Update 19.28u

Het hondje heeft het ongeval helaas niet overleefd. Het huisdier was zo ernstig gewond dat een dierenarts heb moest laten inslapen.

Video via Youtube

https://youtu.be/t6cFLkXfxeM

[nggallery id=’8816′]