Eerste Eynder Pieck Festeyn

Nederweert-Eind – Ruim 200 vrijwilligers zijn al weken druk in de weer om Openluchtmuseum Eynderhoof in gereedheid te brengen voor het Eynder Pieck Festeyn. Het gehele terrein en alle gebouwen zijn zo sfeervol ingericht dat bezoekers gelijk in de kerststemming komen.

De verwachtingen van het eerste Eynder Pieck Festeyn zijn hooggespannen. Niet alleen Eynderhoof wordt omgetoverd tot een Anton Pieck dorp met oudhollandse taferelen. Ook de figuranten die er een rol in spelen, worden al weekendenlang gekleed in de sfeer van die tijd. De zeven deelnemende verenigingen en partijen zetten zich met veel enthousiasme in om er een groot succes van te maken.

Winterproof

Aangezien er ook nog wat regen voorspeld wordt in het weekend van 14 en 15 december, heeft de organisatie rekening gehouden met alle mogelijke weersomstandigheden. Dat betekent dat er voldoende activiteiten in de diverse gebouwen plaatsvinden. De stands die buiten staan, worden afgeschermd zodat bezoekers droog en warm kunnen genieten van een hapje, drankje en alle vermaak.

Parkeren rondom Eynderhoof

Degenen die een bezoek willen brengen aan het Eynder Pieck Festeyn, kunnen parkeren rondom Eynderhoof. Daar is zowel een verharde als onverharde parkeerplaats. Verkeersregelaars wijzen de weg zodat het allemaal in goede banen loopt. Stichting Dorpsraad Eind verwacht zo’n 2.000 bezoekers per dag.

Meer informatie: http://www.eynderhoof.nl/beleef/eynderpieckfesteyn