Omnibuzz gaat voor zero emissie

Algemeen Weert 1 reactie 3 min. leestijd

(Foto’s) De nieuwe vervoerscontracten zijn vanaf 1 januari 2020 aan zes taxibedrijven gegund. In de aanbestedingseisen heeft Omnibuzz gekozen voor een relatief lange looptijd zodat vervoerders kunnen investeren in duurzaam vervoer en goed werkgeverschap. Die keuze is bewust gemaakt, omdat Omnibuzz eind 2018 heeft besloten om het ‘Bestuursakkoord Zero Emissie Doelgroepenvervoer’ te ondertekenen.

In het ‘Bestuursakkoord Zero Emissie Doelgroepenvervoer’, dat vandaag tijdens de vergadering van het AB Omnibuzz in Weert is ondertekend, spreken de gemeenten af dat het Omnibuzz vervoer vanaf 2025 volledig zero emissie zal zijn. Met dit akkoord geeft Omnibuzz een krachtig signaal af. Door te kiezen voor elektrische voertuigen zorgen Omnibuzz en haar vervoerders voor vermindering van luchtverontreiniging en een beter klimaat.

Volkswagen E crafter

Er is, in overleg met de vervoerders, gekozen voor een gezond ingroeimodel, waarbij er jaarlijks meer elektrische voertuigen bij komen. Vanaf 1 januari 2020 gaan de eerste elektrische personenauto’s rijden: de Nissan Leaf en de Kia Niro. Uniek voor Limburg is dat de taxibedrijven Geerets De Leeuw en Personenvervoer Midden Limburg de beschikking hebben over een Volkswagen E crafter. Klanten in de regio Venlo en Roermond zullen vanaf januari 2020 met deze elektrische rolstoelbus kunnen reizen.
Omnibuzz en de vervoerders werken daarnaast samen aan het vergroten van het aantal elektrische laadpunten in het openbare gebied.

Continuïteit

De 30 Limburgse gemeenten, verenigd in de gemeenschappelijke regeling (GR) Omnibuzz, hebben de nieuwe vervoerscontracten in juni 2019 gegund voor de periode van vijf jaar, met een mogelijke verlenging van maximaal drie jaar.

De taxibedrijven die het Omnibuzz vervoer vanaf 1 januari 2020 gaan uitvoeren zijn:
Taxi Nelissen – Regio Maastricht
Taxi Van Loo – Regio Heuvelland
Taxi Hanneman – Regio Parkstad
Taxi Hanneman – Regio Westelijke Mijnstreek
Personenvervoer Midden Limburg – Regio Roermond
Taxi Van Driel – Regio Weert
Taxi Van Driel – Venray / Noord Limburg
Taxi De Leeuw – Regio Venlo en Peel en Maas

Marianne Smitsmans, voorzitter Algemeen Bestuur: “De keuze voor een looptijd van maximaal 8 jaar heeft voor alle partijen voordelen. Door hiervoor te kiezen, kunnen vervoerders investeren in personeel (goed werkgeverschap) en in duurzamere voertuigen en dat is goed voor de continuïteit van de onderneming en dus het vervoer.”

[nggallery id=’8781′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie