Kazerne Nederweert bijna klaar

Plaats een reactie

Nederweert – (Foto’s) De brandweerkazerne van Nederweert gaat verhuizen van de Gutjesweg naar de N275. Momenteel worden de laatste puntjes op de i gezet. Op 8 januari 2020 zal de nieuwe post in gebruik worden genomen.

“Op 8 januari kunnen we vanaf 20.00 uur ’s avonds vertrekken”, vertelt de trotse postcommandant Henk Stals. Momenteel worden nog de laatste kleine werkzaamheden verricht zoals het aanbrengen van kit en het poetsen van het nieuwbouwcomplex. De nieuwe post heeft veel ruimtes, waaronder waslokalen, douches en omkleed ruimtes. Daarnaast is er veel lichtinval vanwege de vele ramen die het complex heeft gekregen.

Er is ook gedacht aan de jeugdbrandweer die in Nederweert is gestationeerd en de mogelijkheden heeft om goed te kunnen functioneren. Ze hebben een aparte ruimte waar ze ook kunnen evalueren en waar ze zich kunnen omkleden.

Buitenruimte

Buiten is een grote oefenruimte aangelegd met een aparte betonnen plaat. Hier kunnen bijvoorbeeld autowrakken worden opengeknipt. Het voordeel van zo’n betonnen plaat is volgens postcommandant Henk dat deze gemakkelijk te reinigen is.

Bij een terugkeer van een uitruk komt het brandweervoertuig als eerste langs de plek waar het kan worden afgespoten en waar de brandweerlieden bijvoorbeeld ademlucht kunnen bijvullen e.d.

Bij de beplanting rondom de kazerne is de Buurtvereniging Budschop en Nederweert-Eind betrokken geweest zodat ook deze een invulling konden geven aan de uitstraling om het gebouw. De officiële opening van de kazerne vind op 13 april 2020 plaats.

[nggallery id=’8782′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie