Sportief het jaar uit met Oliebollenloop

Atletiek Vereniging Weert organiseert voor de 16de keer de traditionele oliebollenloop op oudejaarsdag, dinsdag 31 december op een stratenparkoers in het bungalowpark. Start en finish zijn op de Altweerterkapelstraat, Weert.

Het parcours is bijzonder snel, getuige de scherpe parcoursrecords. Bij de eerste editie waren er 70 lopers, een aantal dat gestaag gegroeid is naar meer dan 600 inschrijvingen vorig jaar, met een bijzonder sterk veld van 85 basisscholieren op de kortste afstand, de 1 kilometer.

De jongste jeugd tot en met 12 jaar loopt om 12,00 uur een kleine ronde van één kilometer; de jeugd van 13 tot en met 15 jaar start om 12,15 uur voor een 3 kilometer wedstrijd (een kleine ronde en een grote ronde). De 5 kilometer start ook om 12,15 uur, met een kleine ronde en twee grote rondes. De 5 kilometer is een wedstrijdloop voor vrouwen en een trimloop voor mannen.

De 10 kilometer start om 13,00 uur; dit is een wedstrijd voor mannen en een trimloop voor vrouwen. De voorinschrijving loopt tot en met 28 december via www.inschrijven.nl. De jeugd betaalt 3 euro; 5 kilometer-lopers 5,50 euro en de 10 kilometer-lopers 6,50 euro.

Ophalen van de startnummers en de na-inschrijving (met extra kosten, tot een half uur voor de start van de betreffende fstand) in het clubgebouw AV Weert, Sportpark Sint Theunis, Parklaan1c. Vanaf het clubgebouw is het 400 meter lopen naar de start. Elektronische tijdwaarneming is aanwezig.

Er zijn ereprijzen voor de jeugd en geldprijzen voor de 5 kilometer vrouwen, V35 en V45 en de 10 kilometer voor mannen, M40, M50 en M60. Voor de mannen trimloop 5 kilometer en vrouwen trimloop 10 kilometer zijn er vlaaien beschikbaar.

Verbetering van het parcoursrecord levert 150 euro op. De records staan bij de 5 kilometer vrouwen op 16,56 min (Imana Truijers) en de 10 kilometer mannen op 30,27 min (Mohamed Bensghir). Verdere info en schema van parkoers staan op www.avweert.nl.

Alle deelnemers krijgen na afloop een zakje oliebollen.