Uitgebrande bestelbus aangetroffen

Update 13.21u – (Foto’s/video) In het bosgebied aan de Maarheezerhuttendijk (zijweg Beversdijk) in Weert is zondagochtend een uitgebrande bestelbus aangetroffen. De uitgebrande bestelbus werd ontdekt door een ruiter.

De brandweer en politie zijn gealarmeerd voor nader onderzoek. Het vermoeden bestaat dat het voertuig, mogelijk met drugsafval, vast is gereden tijdens het dumpen en vervolgens in brand is gestoken. In de bestelbus zijn resten van vaten aangetroffen. De brandweer voert metingen uit om te kijken of de natuur schade heeft opgelopen.

Eerder deze week werd in Leende ook een bus met drugsafval gedumpt en in Maarheeze werden gedumpte vaten aangetroffen.

Update 11.43u

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer was opgeroepen, maar deze hoefde niet ter plaatse te komen omdat er momenteel geen direct gevaar voor de omgeving is.

Men vreest wel dat er chemische vloeistoffen in de bodem terecht zijn gekomen. Hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

Update 13.21

Met een graafmachine is de bus uit de modder getrokken. De gemeente Weert heeft een aannemer ingeschakeld om de vervuilde grond af te graven. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de bestelbus.

Video via Youtube

https://youtu.be/sLfrs9oj3Nw