Herbestemming Sint Josephkerk Keent

Algemeen Economie Weert 7 reacties 2 min. leestijd

Update 11.16u – Vrijdag 13 december is een voorlopig koopcontract getekend voor de aankoop van de Sint Josephkerk op Keent, zo is tijdens de kerkdienst afgelopen weekend bekend gemaakt.

De kopende partij Gerobas BV, bestaande uit drie ondernemers, wil in de kerk appartementen realiseren. De koop is echter nog niet definitief. Als de herbestemming tot appartementencomplex wordt afgewezen vanwege bijvoorbeeld de gemeente kan men alsnog afzien van de koop.

Er is momenteel nog geen besluit genomen over de datum van de onttrekking van de kerk aan de eredienst. Het is wel duidelijk, dat in deze kerk nog zeker tot na Kerstmis van dit jaar alle vieringen kunnen plaatsvinden.

Update – hoorzitting

In 2016 heeft het kerkbestuur de opdracht gekregen van het bisdom om de St. Josephkerk in Weert te sluiten. Dit is op 6 oktober 2017 in een parochievergadering bekend gemaakt. Om het gebouw, een rijks monument, te kunnen behouden heeft het kerkbestuur gezocht naar een waardige herbestemming. Op 13 december 2019 is de koopovereenkomst getekend met Gerobas B.V.

Hoorzitting

Volgende stap in het proces voor het onttrekken van de kerk aan de eredienst, is het houden van een hoorzitting. Deze zal plaatsvinden op woensdag 8 januari 2020 om 20.00 uur in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert. Alle geïnteresseerden zijn hierbij welkom.

Toekomst

De nieuwe eigenaren willen appartementen maken in het kerkgebouw. Hiervoor zijn diverse onderzoeken en procedures nodig en ook de medewerking van de gemeente. Hiermee zal enige tijd gemoeid zijn. Het kerkbestuur wil de St. Josephkerk in gebruik houden totdat met de herbestemming gestart wordt. Zo worden leegstand en mogelijke verloedering voorkomen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
7 reacties