Geel artikel 5 labeltje voor fietsen

Algemeen Informatie Weert Reageer 1 min. leestijd

Afgelopen week zijn de fietsen bij het NS-station voorzien van een geel label. Het is geen reclamestunt van McDonald’s maar een serieuze waarschuwing van de gemeente.

De gemeente Weert krijgt regelmatig klachten dat fietsen voor lange tijd gestald staan bij het NS-station. Het komt voor dat fietsen helemaal niet meer worden opgehaald. Volgens de gemeente is er dat minder plek voor andere fietsen.

Om te achterhalen welke fietsen te lang gestald staan, zijn in opdracht van de gemeente alle fietsen voorzien van een geel label. Op het label staat: Artikel 5:12 overlast van fiets of bromfiets. Wordt verwijderd indien deze langer dan 6 weken aaneengesloten in de rijwielstalling geparkeerd staat.

Alle fietsen die na zes weken nog steeds met een geel label in of bij de stalling staan worden verwijderd. De fietsen worden tijdelijk opgeslagen en kunnen worden opgehaald na betaling van een boete.

Dus als je je fiets ophaalt, verwijder dan het gele label (en gooi het netjes in de prullenbak). Als het label is verwijderd weet de gemeente dat de fiets is gebruikt. Fietsen die van ellende bijna uit elkaar vallen zijn voorzien van een rood label en worden zo snel mogelijk opgeruimd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie