Ongeval bij tankstation Kempenweg

(Foto’s/video) Op de Kempenweg in Weert heeft maandagavond rond 19.15 uur een zwaar ongeval plaatsgevonden. Twee personen raakten hierbij gewond.

Tijdens passeren van het tankstation botste een auto achterop een bestelauto. Door de klap belandde de bestelauto tegen een pomp van het benzinestation, net voor de grens met het Belgische Lozen. De andere auto kwam enkele tientallen meters verderop tegen een vrachtwagen en boom tot stilstand. De boom brak doormidden en de vrachtwagen liep lichte schade op.

Uit veiligheidsoverwegingen mochten de ambulancedienst en politie niet direct bij de plek van het ongeval komen. Men moest eerst op de Kempenweg wachten totdat de brandweer – volgens protocol – het gebied veilig had gesteld. Pas nadat de brandweer het sein veilig gaf konden de ambulances en politie-eenheden doorrijden.

Twee personen waren in het tankstation opgevangen. Ze zijn vervolgens ter plaatse in een ambulance nagekeken en overgebracht naar het ziekenhuis. De twee zwaar beschadigde Belgische voertuigen worden afgesleept door een berger.

De weg is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer, maar inmiddels weer vrijgegeven. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Update

Het tankstation heeft geen schade opgelopen en is gewoon open voor mensen die komen tanken.

Video via Youtube

https://youtu.be/6XhUPAK16lE