Eerste Wieërter Songfestival

Na de winst van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival van 2019, organiseert VV Geîne Pôngel het Ieërste Wieërter Songfestival. Iedereen mag mee doen, niet in Rotterdam, maar in ons eigen Weert.

Na het enorme succes van de Ieërste Wieërter Prinsessenverkiezing van 2019 besloten de 10 vriendinnen die samen VV Geîne Pôngel vormen, om de traditie voort te zetten met wederom een ludiek evenement op de vrijdag voor de Vastelaovendj. Dit is het Ieërste Wieërter Songfestival geworden.

De inschrijving staat open voor iedereen. De uitvoeringen worden beoordeeld op basis van originaliteit, uitdossing en uiteraard zangkwaliteiten. Dus wil je je vocale talenten laten horen, schrijf je dan nu in voor dit bijzondere en eenmalige evenement via [email protected] Het songfestival vindt plaats op vrijdag 21 februari in Café de Tramhalte aanvang 20.11 uur. Kom op tijd want vol=vol.

De deskundige jury bestaat naast Geert Gabriëls uit Theo Cardinaal, Mieke Thijssen en de winnares van de Ieërste Wieërter Prinsessenverkiezing, Mieke Weegels. Verder is ook Duncan gevraagd om acte de présence te geven maar hij heeft nog niet gereageerd. VV Geine Pongel bestaat dit jaar 1×11+2 jaar en werd vorig jaar bekroond met de onderscheiding voor Rogstaeker van het jaor 2019.