Fotograaf: Robert Koekkoek

Zondagmiddag 2 februari vindt in Weert voor de eerste keer huiskamerfestival Muziek bij de Buren plaats. In 17 Weerter huiskamers worden in totaal 51 muzikale optredens gegeven.

Muziek bij de Buren is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Tijdens dit bijzondere evenement ontmoet je de inwoners van Weert en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Weert op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Weerter muzikaliteit en gastvrijheid.

Programma

Het programma van Muziek bij de Buren Weert biedt een scala aan lokale en regionale muzikanten die in diverse huiskamers verspreid over de stad spelen. Muziekstijlen zijn zeer divers. Zo zijn JEM en Klein Orkerst zogenaamde ‘close harmony’-zanggroepen en worden er solo-optredens in de stijl van singer-songwriters gegeven door Denise Raetsen, Loes Roost en Alex B. Liefhebbers van rockmuziek kunnen terecht bij de band KRAS en Steven Beelen. De meer country muziekstijl wordt vertegenwoordigd door PEVE & Myra en de band Shades of Grey. In een akoestische setting zorgen het gezelschap Ayla, Anne, Rosa & Ruben voor een muzikale betovering. FonkieMonkie speelt een swingende combinatie van funk, soul en jazz.

De poprockbands Iron Sky en No Way Out beloven swingende optredens in de huiskamers. Jong talent komt uitgebreid aan bod met muziekgroepen als RAL (bestaande uit Resie, Anke en Luca) en optredens van Young Talents. Laatst vermelde is een verzameling van jonge lokale talenten die een gecombineerd optreden geven. Bijzonder zijn verder de optredens van Saxism, een swingende saxofoonformatie, en een klassiek huiskamerconcert dat door alle leden van het gezin in eigen woonkamer wordt gespeeld en gezongen.

Elke muzikant speelt driemaal een half uur tussen 13:00 en 17:00 uur. Het programma met de locaties is te vinden op www.muziekbijdeburen.nl en op de Facebook-pagina. Ook bij deelnemende huiskamers is de programmafolder verkrijgbaar.

Nationale Muziek bij de Buren-dag

Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staat iedereen constant in contact met de hele wereld, maar vaak kennen we onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Organisatie

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Weert is in handen van een lokaal team en wordt ondersteund door Muziekcentrum De Bosuil en de Gemeente Weert.