Brandweer 565 keer uitgerukt in 2019

De brandweer van Weert moest afgelopen jaar 565 keer uitrukken. Dat is aanzienlijk minder ten opzichte van 2018. In dat jaar moest de brandweer 635 keer op pad, dit werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

In 2019 moest de brandweer van Weert 162 keer uitrukken vanwege een brandmelding, 89 keer vanwege een ongeval, 97 keer voor een automatisch brandalarm en 217 keer voor overige zaken (dienstverlening, gezondheid, leefmilieu, hond uit konijnenhol redden e.d.). Overigens werd er in 2019 vaker een beroep gedaan op het duikteam van de Weerter brandweer. Ze werden 32 keer ingezet in Limburg-Noord.

Afgelopen jaar waren, ondanks de warme periode, minder bosbranden. Daardoor daalde het aantal uitrukken dan ook aanzienlijk.

In het zonnetje gezet

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst kregen enkele brandweerlieden hun behaalde diploma’s uitgereikt. Ook kregen een aantal brandweerlieden een aandenken vanwege hun 12,5-jarig dienstverband. Drie nieuwe brandweerlieden werden welkom geheten en van twee brandweerlieden werd afscheid genomen.