Burgemeester legt taken tijdelijk neer

Op vrijdag 31-01-2020 is het raadsvoorstel “Integriteitsonderzoek” openbaar gemaakt. De gemeenteraad van Weert neemt daar op woensdag 5 februari aanstaande een besluit over.

Burgemeester Jos Heijmans heeft in overleg met het college op vrijdag 31 januari 2020 besloten om zijn taken als burgemeester tijdelijk neer te leggen. Dit doet hij in het belang van de gemeente Weert, haar inwoners en ten behoeve van een zorgvuldig en onafhankelijk onderzoek. Het onderzoeksbureau wordt op deze manier op geen enkele wijze gehinderd en zo kan er ook geen schijn van beïnvloeding ontstaan. Burgemeester Heijmans blijft gedurende deze periode beschikbaar voor de gemeente Weert en andere overheden.

Jos Heijmans; ‘het is een bijzonder moeilijke stap om deze beslissing te nemen. Het raakt me echt. Maar ik heb alle vertrouwen in een goede afloop van dit onderzoek. Deze beslissing vind ik echter noodzakelijk in het belang van de onafhankelijkheid van het onderzoek.’