Eerste rit AutoMaatje is gemaakt

10 reacties

(Foto’s) Donderdag vond de eerste rit plaats van ANWB AutoMaatje in Weert. Dit heugelijke moment werd gevierd bij BeekCwartier.

Veel mensen zijn moeilijk ter been of komen door gebrek aan vervoer het huis niet uit. Daarom rijden vanaf vandaag de (vrijwillige) automaatjes met hun eigen auto om minder mobiele buurtgenoten naar het ziekenhuis, vrienden of een andere locatie te brengen.

ANWB AutoMaatje is dan ook sociaal vervoer, elke rit is een verhaal. De gesprekken onderweg zijn minstens zo waardevol als het familiebezoek of avondje uit. En dat geldt voor beide partijen. De deelnemer betaalt de vrijwilliger voor de gereden kilometers (30 cent per km).

Groep enthousiaste vrijwilligers

Het initiatief om AutoMaatje in Weert in te voeren komt van een aantal enthousiaste inwoners uit Weert die hierover lazen in het tijdschrift van de ANWB. Punt Welzijn is samen met deze groep gaan onderzoeken of er voldoende draagvlak is in Weert en ondersteunt het project sinds medio juni 2019. AutoMaatje Weert is een samenwerking tussen deze enthousiaste club vrijwilligers, ANWB, de gemeente Weert en Punt Welzijn.

Wil je gebruik maken van een AutoMaatje?

Als inwoner van Weert kun je je aanmelden voor een gesprek waarbij je uitleg krijgt over de vervoersservice. Vanaf 20 januari kun je hiervoor bellen op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur, telefoon 0495-697900.

Vrijwillig AutoMaatje of vrijwillig telefoniste van het project worden? Neem dan contact op met Elsa van den Goor via [email protected].

[nggallery id=’8888′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties