Gemeente bedankt nieuwjaarsvegers

(Foto’s) De gemeente Weert had haar inwoners via social media opgeroepen om een handje te helpen met het opruimen van vuurwerk. Er werd een foto-actie aan gekoppeld waarbij de deelnemers een taart konden winnen.

Een aantal enthousiaste Weertenaren deden mee met de actie en hun inzet werd woensdag beloond. Peggy, Frans en Niclaa kregen een taart uitgereikt door de gemeente Weert. Niclaa was woensdagochtend aanwezig om de taart persoonlijk overhandigd te krijgen uit handen van wethouder Van den Heuvel.

De jaarwisseling is elk jaar een groot feest. Helaas geeft het prachtige vuurwerk veel rommel. Nieuwjaarsdag ligt er in Nederland zo’n 10 miljoen kilo vuurwerkafval op straat. Reinigingsdienst Weert ruimt vuurwerkafval op, maar roept ook de inwoners op om een handje te helpen. Zo begin je het jaar schoon en gezellig en goed voorbeeld doet volgen.