Woning in Maarheeze op slot

Maarheeze – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten het perceel aan de Boekweitstraat 3 in Maarheeze tijdelijk te sluiten nadat door de politie in oktober 2019 een hennepkwekerij is aangetroffen.

Het perceel is op 22 januari 2020 gesloten tot 22 mei 2020. Tot 22 mei 2020 is het verboden om het perceel te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van drugsgerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.