Huiskamer zoekt muzikant

Zondagmiddag 2 februari vindt in Weert voor de eerste keer huiskamerfestival Muziek bij de Buren plaats. In 17 Weerter huiskamers staan in totaal 51 muzikale optredens geprogrammeerd. Helaas is een van de artiesten wegens omstandigheden niet in de gelegenheid op te treden, waardoor de organisatie op het laatste moment nog op zoek is naar een vervangende muzikale act.

Een muzikant of band uit de regio Weert en nog ruimte in de agenda op zondagmiddag 2 februari? Grijp de kans voor het leukste optreden van het jaar! Een huiskamer vol enthousiaste buren wacht op een swingend muzikaal optreden.

Muziek bij de Buren is hét evenement dat toont wat de stad te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Tijdens dit bijzondere evenement ontmoet je de inwoners van Weert en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Weert op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Weerter muzikaliteit en gastvrijheid.

Programma

Het programma van Muziek bij de Buren Weert biedt een scala aan lokale en regionale muzikanten die in diverse huiskamers verspreid over de stad spelen. Muziekstijlen zijn zeer divers. Zo zijn JEM en Klein Orkerst zogenaamde ‘close harmony’-zanggroepen en worden er solo-optredens in de stijl van singer-songwriters gegeven door Denise Raetsen, Loes Roost en Alex B. Liefhebbers van rockmuziek kunnen terecht bij de band KRAS en Steven Beelen. De meer country muziekstijl wordt vertegenwoordigd door PEVE & Myra en de band Shades of Grey. In een akoestische setting zorgen het gezelschap Ayla, Anne, Rosa & Ruben voor een muzikale betovering. FonkieMonkie speelt een swingende combinatie van funk, soul en jazz.

De poprockband No Way Out belooft swingende optredens in de huiskamers. Jong talent komt uitgebreid aan bod met muziekgroepen als RAL (bestaande uit Resie, Anke en Luca) en optredens van Young Talents. Laatst vermelde is een verzameling van jonge lokale talenten die een gecombineerd optreden geven. Bijzonder zijn verder de optredens van Saxism, een swingende saxofoonformatie, en een klassiek huiskamerconcert dat door alle leden van het gezin in eigen woonkamer wordt gespeeld en gezongen.

Elke muzikant speelt driemaal een half uur tussen 13:00 en 17:00 uur. Het programma met de locaties is te vinden op www.muziekbijdeburen.nl en op de Facebook-pagina. Ook bij deelnemende huiskamers is de programmafolder verkrijgbaar.

Aanmelden

Ben jij de band die het programma van Muziek bij de Buren last-minute weer compleet maakt? Stuur een e-mail met beschrijving en foto naar [email protected] en grijp je kans op het leukste optreden van het jaar! De voorkeur gaat uit naar het muziekgenre pop.