IVN start basiscursus “wilde planten”

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd

IVN Weert en omstreken start op zaterdag 15 februari met een nieuwe plantengroep. Voor 2020 is er een mooi programma opgesteld, waaronder een korte plantencursus van zes bijeenkomsten vanaf begin april tot augustus.

Plantencursus

Het doel van de plantencursus, maar ook van de plantengroep, is vooral plezier ervaren in het vinden en bekijken van bloemen, planten en ook bomen en struiken. Naast theorie zal er veel gewerkt worden in de praktijk. Ze onderzoeken o.a. gebieden in de directe omgeving van het Natuur- en Milieucentrum te Weert, waaronder de rijke bloementuin van het centrum zelf.

Praktische informatie

De lessen worden gegeven op zaterdagochtend, 4, 18 april, 30 mei, 13, 27 juni en 29 augustus van 9.00 uur tot ongeveer 11.30 uur. De kosten zijn 20 euro voor IVN-leden en 44 euro voor niet-leden. Daarbij zijn inbegrepen een loep, zoekkaarten en koffie/thee. In de leskosten voor niet-leden is een jaar gratis lidmaatschap van IVN, afdeling Weert en omstreken inbegrepen. Het maximum aantal deelnemers is 25 personen.

Meer informatie over de plantengroep en plantencursus van de afdeling Weert en omstreken kun je vinden op https://www.ivn.nl/afdeling/weert-eo. Aanmelden kan bij de coördinator Hans de Leuw, mail: [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie