Jubileumbier ‘ne Koekoek van DESM

(Foto’s/video) In 2020 viert voetbalclub DESM haar 75 jarig bestaan. De club werd opgericht op 1 juli 1945.

Gisteravond is tijdens de nieuwjaarsreceptie het jubileumprogramma bekendgemaakt. DESM is een vereniging die zorgt voor verbinding tussen jong en oud, tussen spelende en niet spelende leden en kan rekenen op de hulp van veel vrijwilligers. Die verbinding herken je niet alleen binnen Leuken maar ook bij velen binnen Weert. Het liedje “Dan moj-lae beej de Moeësdiek zeen” hoor je in vele horecagelegenheden.

Bij de opzet van het jubileumprogramma is met die verbinding rekening gehouden. Er is aandacht voor de jeugd, de senioren, andere verenigingen en bedrijven binnen Leuken en Weert met muziek, sport en spel. Het feest wordt gehouden in de periode 5 juni t/m 14 juni 2020. Van de opzet van het jubileumprogramma is een trailer gemaakt die op de website is te zien: www.desm.nl.

In het kader van het 75 jarig bestaan heeft de club bij de Brouwschuur in Weert een eigen biertje laten brouwen met de naam ‘ne Koekoek. Gisteravond werd het eerste vaatje geveild en konden de aanwezigen genieten van een lekker, pittig witbier met een alcoholpercentage van 5,4 %. Ook van het brouwproces is een trailer op de website van DESM geplaatst.

Promovideo

https://youtu.be/PTs9RUPkuRY