Fotograaf: Adrie Hendriks

Tijdens de Bonte Avond van donderdag 30 januari 2020 kreeg Jos Keersmaekers de draagmedaille opgespeld die hoort bij de Orde van ’t Kammeräödje.

Sinds 1993 kennen De Rogstaekers deze bijzondere onderscheiding, die hoogstens een keer per jaar wordt uitgereikt. De Orde wordt toegekend aan mensen, die zich al jaren (en vaak op de achtergrond) verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rogstaekers en het Weerter carnaval.

Keersmaekers is bij veel maatschappelijke organisaties al jaren als vrijwilliger actief, zoals bij het Huis van Nicolaas. Ook de Rogstaekers kunnen sinds lange tijd een beroep doen op de hulp van Jos. Hij is al sinds jaar en dag een stille kracht achter de schermen. Bij evenementen zet hij zich voornamelijk in bij taken als kaartcontrole en muntenverkoop. Zo heeft hij zich onder andere ingezet voor het Rogstaekerspaviljoen, de Gulden Humor, het Fieëst oppe Mêrrentj en de concerten van Harry en de Gebroeëke Zwiêgelkes.

Keersmaekers was aangenaam verrast, toen een afvaardiging van De Rogstaekers in november 2019 hem de bijbehorende oorkonde kwam overhandigen in het Huis van Nicolaas, waar hij op dat moment ook vrijwilligerswerk deed.


Fotograaf: Adrie Hendriks