Nederweert – Update 17.03u – De hulpdiensten zijn vrijdag omstreeks 16.00 uur gealarmeerd vanwege een noodsituatie in Nederweert.

In een varkensstal was een man onwel geworden. Volgens een woordvoerder van de brandweer is ophoping van mestgassen de oorzaak van de onwelwording.

Een medewerker heeft de man uit de stal gehaald en overgedragen aan de hulpverleners. Het slachtoffer is op de grond gelegd en gespoeld met water. Een traumahelikopter is ter plaatse voor medische bijstand.

Update 16.28u

De situatie is inmiddels stabiel. Het slachtoffer is overgedragen aan de ambulancedienst voor verdere behandeling. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer komt ter plaatse om metingen te verrichten. Daarna worden de meetgegevens beoordeeld en bepaald welke acties er ondernomen moeten worden.

Update 16.30u

Het terrein rondom de stal is afgezet. Er is verder geen gevaar voor de omgeving.

Update 17.03u

Metingen hebben de vermoedens bevestigd. In de stal was een verhoogde concentratie aan mestgassen aanwezig. De gerichte metingen hebben uitgewezen dat er zich blauwzuurgas in de mestgassen bevinden. Aan de hand van deze gegevens zal de brandweer haar verdere tactiek en inzet gaan bepalen.

Video via Youtube

https://youtu.be/o_q_XETzNxk