Mini-expo Gard van Wegberg in Taverne

In Taverne De Oude Munt, Muntpromenade 7, te Weert, zijn vanaf 10 januari t/m zondag 8 maart diverse schilderijen te bewonderen van de 98-jarige Weerter kunstschilder (in ruste), Gard van Wegberg.

Al geruime tijd biedt Taverne De Oude Munt beeldend kunstenaars uit de regio Weert de gelegenheid te exposeren in het restaurantgedeelte. Dit keer is het de beurt aan Gard van Wegberg, de nestor onder de Weerter kunstenaars. Gard woont vanaf 2015 in WoZoCo Hushoven. Tot zijn 91e jaar was Gard van Wegberg nog dagelijks actief als beeldend kunstenaar.

Over Gard van Wegberg

Gard van Wegberg is geboren in Weert op 9 augustus 1921. Na zijn gymnasiale studie volgde hij opleidingen aan de Academie Beeldende Kunsten in Tilburg en Roermond en werkte hij in de periode 1953 – 1958 nauw samen met priester / schilder Jean Adams uit Ell. Samen met leeftijdsgenoot Jan Tullemans was Gard van Wegberg jarenlang een van de toonaangevende kunstenaars in Weert.

Naast glas-in-lood ramen, wandschilderingen en plastieken heeft Gard van Wegberg vooral veel landschappen, stillevens en portretten gemaakt in diverse technieken.

In de periode 1969 – 1987 was hij vanaf de oprichting van “Stichting Vrije Uren” in Weert e.o (thans RICK) docent/begeleider voor de cursussen tekenen/schilderen en boetseren. Ook gaf hij vanaf 1967 zowel in als buiten zijn atelier lessen tekenen/ schilderen aan amateurs in Midden-Limburg.

Gard van Wegberg heeft sinds 1947 diverse studiereizen gemaakt o.a. naar Frankrijk, Joegoslavië, Italië, Tunesië, Noorwegen, Rusland en Spanje (o.a. Mallorca, Ibiza).