Startsein voor bouw houten woningen

Algemeen Economie Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s) Donderdagmiddag werd aan de Sportstraat in de wijk Leuken het officiele startsein gegeven voor de bouw van 16 houten woningen.

Het officiele startsein werd gegeven in het bijzijn van omwonenden, leden van de wijkraad Leuken, wethouder Van Eijk, gedeputeerde Bur­let van de Provincie Limburg en bestuurder Hazeu van Wonen Limburg. Na enkele toespraken werd op de bouwplaats het startsein gegeven door een houten paneel te plaatsen.

De woningen worden volledig met duurzaam geproduceerd hout en gebouwd volgens het principe van Nur-Holz. Nur-Holz bestaat Nur (alleen) uit Holz (hout), het bevat geen toegevoegde stoffen van welke aard dan ook. Het hout wordt ook niet bewerkt, puur hout dus. Het hout is afkomstig uit het Duitse Zwarte woud.De woningen vormen voor Wonen Limburg en de gemeente Weert een pilot.

[nggallery id=’8937′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie