Stroomonderbrekingen gaan door

Plaats een reactie

Update 18.00u – Deze week zullen er stroomonderbrekingen plaatsvinden in het centrum van Weert. Het gaat om woensdag 8 en vrijdag 10 januari aanstaande.

Op de dag voor kerst werden de binnenstadbewoners en ondernemers door Enexis geïnformeerd over de stroomonderbrekingen. De aankondiging leidde tot verbazing en er werd protest aangetekend. Op een maandagochtend de stroom onderbreken zou voor, vooral voor de ondernemers, veel gunstiger zijn. Daarna werd er koortsachtig overleg gevoerd door de BIZ-Ondernemers en de gemeente Weert.

Enexis kan planning niet wijzigen

De ondernemers, verenigd in de BIZ-O, zijn zeer te spreken over de inzet van de gemeente Weert. De gemeente heeft er alles aan gedaan om netbeheerder Enexis te planning te laten wijzigen. Maar Enexis houdt voet bij stuk en kan de planning niet wijzigen. Hierdoor zouden andere geplande werkzaamheden ook hinder van gaan ondervinden. Met de gemeente Weert was immers afgesproken dat de werkzaamheden voor februari 2020 afgerond moeten zijn omdat dan wordt gestart met de verbouwing van het museum.

Wat gebeurt er?

De werkzaamheden betreft het omzetten van de nieuwe transformatoren. Deze trafo’s zijn momenteel nog gehuisvest in het museumpand. Komende woensdag en vrijdag worden de nieuwe transformatoren, die in het Muntcomplex zijn aangelegd, in gebruik genomen.

Bezoekers van de binnenstad dienen rekening te houden dat er op woensdag en vrijdag winkels en horecagelegenheden tijdelijk gesloten zijn. Het gaat dan in ieder geval om gedeeltes van: Nieuwe Markt, Markt, (evt een klein deel van) Muntcomplex, Beekstraat, Muntpromenade, Maasstraat, Langstraat, Korenmarkt en Van Berlostraat.

Update: de winkels in de Muntpassage zijn gewoon open.
Update 2: ook enkele panden in de Maasstraat komen (vrijdag) even zonder stroom te zitten.

Update 18.00 uur: niet alle zaken in de bovengenoemde straten zullen hinder ondervinden van de stroomonderbreking. Sommige zaken zijn wel open, sommige zaken zijn even dicht. Het hoeft tevens geen uur te duren. Dus als je van verrassingen, beleving en mysterie houdt, zijn woensdag en vrijdag uitstekende dagen om je binnenstadbezoekje extra spannend te maken. Dat willen immers steeds meer mensen, dus ga vooral dan! Het leidt misschien zelfs tot nieuwe ontdekkingen. WdG heeft geen overzicht ontvangen van welke zaken wel en welke zaken geen hinder ondervinden. Iets met privacy.

Tijden stroomonderbrekingen

Woensdag 8 januari
08.00 – 12.00 uur
13.00 – 16.00 uur

Vrijdag 10 januari
08.00 – 12.00 uur
13.00 – 16.00 uur

Om alles in goede banen te leiden zal de gemeente extra handhavers door het centrum laten lopen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie