’t Graotekoeër uit Neer wint MLLF

Vastelaovendj Reageer 1 min. leestijd

Op vrijdag 3 januari, heeft in Neer de finale plaatsgevonden van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2020.

Deze goed bezochte avond, georganiseerd door vastelaovendjvereniging de Kwiebusse bevatte 22 liedjes die streden om de titel: “Het bèste leedje van midde Limburg”. Een uitgebreide vakjury heeft de liedjes beoordeeld op tekst, muziek en uitvoering.

Het Graotekoeër uit Neer heeft gewonnen met het liedje: “de lètste hoije”. De tweede plaats ging naar de Neerse debutanten Raoj ‘ns, met het liedje ” Vastelaovesgelök” . Als derde is geëindigd, de Heelse formatie Eine Pot Zaat met hun liedje “Wae wiste ’t van te väöre!” .

Aangezien een plaats maar een keer in de 5 jaar het evenement mag organiseren, zal voor de volgende editie op 8 januari 2021, een andere locatie bepaald worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie