Try Out van Plat Wieërs in de SooS

Archieffoto: Plat Wieërs

Zondag 12 januari om 14.00 uur zal er bij stadscafé de SooS een Try Out van Plat Wieërs plaats vinden. Plat Wieërs is een dialect popformatie uit Weert en brengt hedendaagse covers ten gehore met spitsvondige dialectteksten.

Zij bereiden zich voor op Carnavals zaterdag voor het feest op de markt met deze try out. Kom hen gratis bewonderen en genieten van het Weerter Carnaval op zijn best.

Plat Wieërs

In 1985 werd V.V. De Wiepkes opgerichtj. Dieëze groep organisieërdje eeder jaor un bal in un plaatselijk kefee. Muziek spuueldje heejbeej un groeëte rol en det kwoom vuueral doeër de spitsvondige en ludieke tekste van Mark Bouwmans. Mark zocht nao un muugelikheid um diees tekste mieer gestalte te gaeve en bracht in 1990 Tjeu Snoek vanne stedelijke hermeni-j Sint Antonius, in contact met de popgroep Fun. Heej met waas de basis gelagdj van Plat Wieërs.

Zörrigtj dejjae d’r beej zeetj want dit wil-djae neet misse!

Try Out van Plat Wieërs vör Vastelaovundj-Zaoterdig

Zondag 12 januari 14.00 uur bij de SooS
Markt 9 te Weert
Toegang gratis.