Uitroeping Brökwagters-hoogheden

Plaats een reactie

Vrijdag 17 en zaterdag 18 januari maakt VV de Brökwagters bekend wie de nieuwe hoogheden worden die het carnavalsseizoen van 2020 voorgaan.

De eer is aan vorst Roy om de twee avonden respectievelijk de jeugdprins(es) en de grote prins bekend te maken. Het seizoen van de Brökwagters start vrijdag 17 januari met de uitroeping van de jeugdprins- of prinses. De avond begint om 19:00 uur in Zaal Don Bosco.

Op vernieuwende wijze wordt de jeugdraad van 2020 bekend gemaakt, waarna op immer ludieke manier de jeugdkandidaat zich mag voorstellen. Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk zover voor de trotse voorganger van het jeugdcarnaval op Boshoven.

Een dag later, op zaterdag 18 januari, is het de avond van de grote prins. Om 20:11 uur zal het programma aanvangen in Zaal Don Bosco en zal vorst Roy eerst enkele nieuwe raadsleden aan de aanwezigen presenteren. Na deze plechtigheid volgt de bekendmakingsceremonie van de grote prins, dit jaar op spectaculaire wijze, iets wat voor de carnavalsvierder op Boshoven altijd een spannende gebeurtenis is.

De nieuwe kersverse prins en zijn gevolg hebben enorm naar dit moment toegeleefd en kijken ernaar uit deze bijzondere avond met iedereen te delen. De avond wordt verder opgeluisterd door een DJ en de gezellige klanken van de Brökwagterskapel.

VV de Brökwagters is de vastelaovendj vereniging van het Brökwagtersrijk, de wijken Boshoven, Hushoven, Vrakker en Laarveld omvattend. Tijdens het carnavalsseizoen wordt Zaal Don Bosco aan de Boshoverweg omgedoopt tot het Brökwagterspeliês. Enkele hoogtepunten uit het programma zijn de bonte avonden op 25, 30 en 31 januari en 1 februari de Boôrebroèleft op vrijdag 7 februari, de Damensitzung op 9 februari en de optocht door de wijk op dinsdag 25 februari.

Meer informatie over het volledige programma van seizoen 2020 is te vinden op www.brokwagters.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie