(Foto’s) Buurtbewoners in de wijk Groenewoud hebben vrijdagavond geklaagd over een penetrante benzinelucht. Omdat de stank zo hevig was werd de brandweer gealarmeerd.

De brandweer kwam ter plaatse en verrichtte metingen in o.a. de Altenastraat, Keyserbosch en Overweertstraat. Er werd inderdaad een benzine-achtige lucht waargenomen in de riolering. Omdat de lucht zich via de riolering verspreidde ondervonden meerdere huishoudens hinder van de penetrante lucht. Buurtbewoners werden via de buurt Whatsapp-groep geïnformeerd en oproepen om de kraan even aan te zetten.

Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer en een Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvD-BZ) kwamen ter plaatse voor nader onderzoek. Uiteindelijk werd besloten om dezelfde aanpak te hanteren zoals in september 2018 werd toegepast op Boshoven. Toen kreeg de brandweer met een soortgelijke situatie te maken en was Dreft de oplossing.

Op Groenewoud werden wederom de flessen afwasmiddel uit de kast getrokken. Het riool werd vervolgens doorgespoeld met Dreft en water waarna de geur langzaam aan verdween. De oorzaak van de stankoverlast is niet direct gevonden. Men vermoed dat er ergens in een straat een lozing is gedaan.