Energiemarkt en pitches in NMC

Plaats een reactie

Zonnepanelen in je dak, kan dat? Welke soorten isolatiematerialen zijn er? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische auto? Allemaal vragen die je op de Energiemarkt & Pitches op zondag 1 maart van 13.00 tot 16.00 uur kunt stellen in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren man (NMC), aan de Geurtsvenweg 4 in Weert.

Toegang is gratis. De combinatie van informatiekramen en korte presentaties zorgt ervoor dat je als publiek een goed beeld krijgt van wat er allemaal mogelijk is om concreet aan de slag te gaan met duurzame energie.

Energiemarkt

Lokale en regionale bedrijven, organisaties en deskundigen informeren je graag over ver-schillende aspecten van duurzame energie. Zo kun je gratis een quickscan van je woning (energielabel) laten maken door energiecoaches van WeertEnergie. Voor het maken van een quickscan is het belangrijk dat je weet hoeveel energie je per jaar verbruikt en wat ongeveer je woonoppervlakte is. Verder staan er medewerkers van autobedrijf Heurkens Group met twee elektrische auto’s op de parkeerplaats bij het NMC. Zij showen de wagens en geven uitleg. Bij Isosfeer Weert kun je je laten voorlichten over verschillende soorten isolatiemateriaal.

Vind je zonnepanelen op het dak niet mooi? Leg dan je oor te luister bij SCX Solar. Zij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen in het dak. Ben je daarentegen op zoek naar een energieleverancier die honderd procent groene stroom uit je eigen buurt levert? Loop dan eens langs de kraam van Om | nieuwe energie. Tientallen lokale energieco-operaties, waaronder WeertEnergie, zijn daarbij aangesloten en leveren genoeg stroom voor honderdduizenden huishoudens.

Pitches

nmcweert.nl

Energiecircuit voor kinderen

Voor de kinderen is er een mini energiecircuit met opdrachten uitgezet. Bij de balie kunnen ze gratis een strippenkaart afhalen. De opdrachten variëren in moeilijkheid. Met een beetje hulp van (groot)ouders ontdekken de kinderen verschillende aspecten van energie. Een volle strippenkaart is goed voor een beker warme chocomelk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie