Wegversmallingen op Maaseikerweg

Algemeen Weert 3 reacties 1 min. leestijd

In het eerste kwartaal van 2020 worden op de Maaseikerweg twee wegversmallingen aangebracht. De wegversmallingen worden aangebracht om de (soms hoge) snelheid van het gemotoriseerd te verlagen.

Er worden bij wijze van proef twee wegversmallingen aangebracht. De wegversmallingen zullen demontabel zijn en worden zo geplaatst dat fietsers de huidige fietsstrook kunnen blijven gebruiken. Eén versmalling komt tussen de Beatrixlaan en rotonde Nassaulaan en de ander tussen de rotonde Nassaulaan en Tinnegietersweg.

De maatregelen worden via diverse kanalen gemonitord. Enerzijds via het houden van verkeersmetingen en anderzijds door het bijhouden van meldingen. Aan de hand van de resultaten zal de gemeente beslissen of de proef slaagt en/of de versmallingen definitief worden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties