€ 3.500,- voor organisatie mantelzorgconcert

Fotograaf: Riet Galesloot

Voorzitter Cees Metz van Rotary club Weert reikte dinsdagavond een cheque uit aan Harmonie St. Joseph Weert-Zuid t.w.v. € 3.500,-. Het geld is bestemd voor de organisatie van het jaarlijkse Mantelzorgconcert. Rotary club Weert organiseerde een Santa speurtocht door de Weerter binnenstad. Met dit evenement werd ca. € 11.000,- euro opgehaald voor een aantal goede doelen.

Voor mantelzorgers is het vanzelfsprekend om de zorgtaken voor mensen in hun omgeving op te pakken. Mantelzorg is van onschatbare waarde en letterlijk en figuurlijk onbetaalbaar. Eén keer per jaar wil de harmonie deze onmisbare krachten in het zonnetje zetten en hen de zorgtaken voor heel even laten vergeten. Daarom is het initiatief rondom het Mantelzorgconcert ontstaan, om de waardering voor de mantelzorgers te onderstrepen.

9de editie Mantelzorgconcert

Het Mantelzorgconcert zal medio oktober 2020 voor de negende keer worden georganiseerd. Harmonie St. Joseph Weert-Zuid is momenteel al druk bezig met de voorbereiding van deze dag en met de repetities voor het muzikale programma. Het wordt opnieuw een afwisselende show met medewerking van diverse Weerter solisten. Als locatie is gekozen voor het Franciscus Huis Weert. Hier vonden ook al de Mantelzorgconcerten van 2015 en 2017 plaats.

Rotaryhelpt.nl

De Santa Walk, the Quest Edition Weert was een speur- en puzzeltocht met allerlei verrassende opdrachten, leuk voor zowel kinderen als volwassenen, door de Weerter binnenstad. Op een leuke en ludieke manier kon je je laten verrassen door de geschiedenis en cultuur van onze vlaaienstad Weert. De Santa speurtocht is een initiatief van de Rotary Club Weert.

Wat doet Rotary? Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Een greep uit onze projecten: van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot concert voor mantelzorgers.

https://www.facebook.com/RotaryWeert

Foto onderschrift: Cees Metz, voorzitter Rotary club Weert, Bart Janssen, penningmeester Harmonie St. Joseph Weert-Zuid, Rian Schonkeren-Hendrix, RC Weert en Jasper Heesakkers, PR & Communicatie Harmonie St. Joseph Weert-Zuid | Foto: Riet Galesloot