Duiker in nood bij sluis in Maasbracht

Plaats een reactie

(Foto’s/video) Woensdag zijn de hulpdiensten, waaronder het duikteam van de brandweer Weert, net voor het middaguur gealarmeerd voor een duiker die onder water in nood zou verkeren. De duiker is naar het ziekenhuis voor behandeling overgebracht.

De melding die de hulpdiensten kregen betrof een duiker die werkzaamheden onder water in het sluizencomplex aan het verrichten was. Hij zou verstrikt zijn geraakt in een slang. De duiker kreeg hulp van zijn collega die hem op vier meter diepte op een bakje heeft gelegd. Dit bakje is, door middel van een mobiele kraan die daar ook aan het werk was, naar de oever gebracht.

De zuurstoftoevoer, die hij vanuit de oever kreeg, zou in orde zijn geweest. Aan de oever werd hij opgevangen door ambulancepersoneel die hem de nodige verzorging gaf. In eerste instantie is hij gereanimeerd waarna hij weer zelfstandig hartritme kreeg. Vervolgens is de man met de ambulance naar het ziekenhuis van Maastricht gebracht.

De duiker had voor hij te water ging aan een collega verteld dat hij zich niet helemaal lekker voelde. Het zal dan ook niet uitgesloten kunnen worden dat hij onder water onwel is geworden. Arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen naar wat er precies is gebeurd.

Video via Youtube

https://youtu.be/9Ub-DxgocNY

[nggallery id=’8963′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie