Bij VV de Brökwagters zijn Laura Janssen en Rick Hartmann in de onecht getrouwd tijdens de jaarlijkse Boôrebroèleft. De bekendmaking van het gezelschap mocht rekenen op veel enthousiaste reacties.

Voor de 29e keer heeft VV De Brökwagters een feestelijke boerenbruiloft georganiseerd. Op vrijdag 7 februari 2020 werd voorafgaand aan de bekendmaking in het Brökwagterspeliês gezamenlijk ‘boôremoos’ gegeten, waarna in Café Aod Bosseve onder grote belangstelling de deelnemers aan de bruiloft van dit jaar bekend werden gemaakt.

Dit jaar was de eer aan Laura Janssen en Rick Hartmann, beide carnavalsvierders in hart en nieren. Laura is na haar studieperiode wonend in Tilburg weer terug in het Boshovense, afgestudeerd arbeid- en organisatiepsycholoog en werkzaam bij H&G. Rick was de jeugdprins van de Brökwagters in 2009 en is daarna nooit meer gestopt met feesten en stappen. Hij werkt bij VH Vertical Packaging als Technical Sales Support & Engineering.

Het bruidspaar werd bijgestaan door de ouders van de bruid, Ton van Bree en Peter Vrijsen, en de ouders van de bruidegom, Murielle Nies en Joyce Briels. De getuigen waren Esmee Creemers en Nick Linders.

Nadat het bruidspaar door prins Jeroen I en Vorst Roy waren voorzien van een boerenzakdoek met verlovingsringen, vertrok het gezelschap in een stoet naar het Brökwagterspeliês, zaal Don Bosco. Daar werd het kersverse paar door de ludieke buitengewone ambtenaar van de buitengewone dienst en prins Jeroen I in de onecht verbonden. De bezoekers genoten van de overheerlijke lekkernijen. De avond werd uiteindelijk afgesloten door een serenade aan het bruidspaar van de Brökwagterskepél, waarna het feest zich zou voortzetten tot in de vroeger uurtjes.

Jeugdboôrebâl

Ook de jeugd kan op Boshoven terecht voor een flinke portie carnaval. Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, wordt in Zaal Don Bosco het Jeugdboôrebâl georganiseerd. Om 19:00 uur zijn alle kinderen van harte welkom om de bruiloft van het jeugdboerenbruidspaar mee te maken. De avond staat bekend als een gezellige feestelijkheid waar jeugd uit heel Weert naartoe trekt.

VV de Brökwagters

VV de Brökwagters is de carnavalsvereniging van het Brökwagtersrijk, de wijken Boshoven, Hushoven, Vrakker en Laarveld omvattend. Tijdens het carnavalsseizoen wordt Zaal Don Bosco aan de Boshoverweg omgedoopt tot het Brökwagterspeliês. Enkele nog volgende hoogtepunten uit het programma zijn de Damensitzung op 9 februari en de optocht door de wijk op dinsdag 25 februari. Meer informatie over het volledige programma van seizoen 2020 is te vinden op www.brokwagters.nl.