Koldergallereej geopend

(Foto’s) Vrijdagavond vond de traditionele opening van de Koldergallereej plaats. De opening werd verricht door Stadsprins Tim I in het bijzijn van wethouder Gabriels, allebei voor de gelegenheid getransformeerd tot duivel.

De 16 kolderkunstenaars hebben met hun ludieke bijdrage aan het carnavalsseizoen dit jaar gekozen voor het thema ‘Waat un Pertret’. Er zijn vele werken gesignaleerd van typische Weerter “Pertretten”.

Kolderkunst voor het goede doel

Hét symbool van de Rogstaekers is de rog, in het historische rogstaekersverhaal vaak afgebeeld als de duivel. Voor de openingsact van de tentoonstelling hadden de kolderkunstenaars zowel de Rogstaekersprins Tim dun Eerste als wethouder Geert Gabriëls bereid gevonden een totale metamorfose te ondergaan. Zij waren vrijdagavond getransformeerd tot duivels!

De twee ‘duuvelspertrette’ die dit oplevert zullen tijdens de veiling op vrijdag na carnaval verkocht worden aan de hoogste bieder. De opbrengst gaat naar drie Weerter meiden die als vrijwilligers in april naar Lesbos afreizen om daar te helpen in de overvolle vluchtelingenkampen.

Tijdens de opening verzorgde ras komediant en buutreedner Charly Wijen een optreden. En naast de ruim 60 kolderkunstwerken zijn ook enkele kolder bijdragen van de Ladies’ Circle Weert te bewonderen. De werken van de “Ladies” worden eveneens voor een goed doel geveild op de vrijdag na de carnaval. Hiernaast wordt ook een fraai schilderij van “koldernestor” Jan Tullemans geveild voor het goede doel.

De veiling start op vrijdag 28 februari om 20.30 uur.

Koldergallereej
Café Tramhalt Maasstraat 46, Weert.