Kuddebeheer in Kempen-Broek

Plaats een reactie
Foto: vangkraal | Foto door Natuurmonumenten

In de komende periode controleert Natuurmonumenten de grazers in het Kempen~Broek op hun gezondheid en checken ze de oormerken. Daarvoor is het nodig om de dieren te vangen in een zogeheten vangkraal. Dit werk gebeurt door een ingehuurde kuddebeheerder en vrijwilligers uit de omgeving.

Op verschillende plaatsen in het natuurgebied zijn voerplaatsen gemaakt om de dieren vertrouwd te maken met de hekken en de vangkraal. Nadat de grazers zijn voorzien van een oormerk worden ze weer vrijgelaten of verplaatst naar een ander natuurgebied. Zo voorkomen we inteelt in de kudde en stemmen we de grootte van de kudde af op het natuurgebied.

(Om)kijken naar grazers

De natuurlijk levende kuddes in het Kempen~Broek staan onder regelmatige controle van de kuddebeheerder en vrijwilligers. Echter 24 uur toezicht is niet mogelijk. Daarom zijn alle extra ogen gericht op de grazers welkom. Mocht u als bezoeker aan het Kempen~Broek een dier in nood zien bel dan het nummer van de kuddeverzorger. Dit nummer is 06-20817385 en staat op de blauwe bordjes bij de ingangen van begraasde gebieden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie