(Foto’s) Zaterdagavond onthulden de Rogstaekers Aod Preense de plavuis van de vastelaovendjprinsen van 2019: Frank II en Stan I. De nieuwste plavuis in de Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad.

De prinsen zijn vereeuwigd in de plavuis op de hoek van de Driesveldlaan en de Smeetspassage in Weert. Het winnende ontwerp voor de plavuis van 2019 is van Mila Zegveld van Brede School Moesel, de school waar jeugdprins Stan I in 2019 op school zat. De oud-prinsen Frank II en Stan I hebben een aantal weken geleden een presentatie verzorgd op deze school. Zij hebben verteld over hun ervaringen als stadsprinsen. Daarna zijn de leerlingen onder begeleiding van een vakdocente van Rick/Ku+Cu aan de slag gegaan met een ontwerp voor de plavuis.

Ieder jaar wordt tijdens de Rogstaekers Aod Preensedag een nieuwe plavuis toegevoegd aan de Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de Weerter binnenstad. Inmiddels liggen er al bijna 80 unieke plavuizen.

De Aod Preense hebben een full colour wandelgids uitgegeven, waarin de gehele wandelroute met allerlei aanvullende en toeristische informatie staat beschreven. De gids is te koop bij de VVV (Bruna). De meest actuele informatie over de Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club is beschikbaar op de website www.aodpreense.nl.