Wieërt Alaaif keert weer terug

Op zondag 23 februari zal de Nieuwe Markt dit jaar weer tot één van de gezelligste feestpleinen van Limburg behoren.

“We zijn blij dat we de traditie weer voort kunnen zetten. Wieërt Alaaif is er voor iedereen, want vastelaovendj vieren we samen met alle carnavalsvierders uit heel Weert en de regio”, aldus stichting Behoud van Beleving die het evenement organiseert. Komende week zal er nog een overleg plaatsvinden met de gemeente Weert en de hulpdiensten om puntjes op de “i” zetten om de veiligheid van het evenement te waarborgen.

De grootste carnavalsartiesten van Limburg zullen wederom op het podium staan, daar staat Wieërt Alaaif immers om bekend. Een aantal artiesten waren voor de vorige editie al geboekt. Echter kreeg Wieërt Alaaif vorig jaar geen vergunning vanwege een integriteitsonderzoek. De artiesten hebben, in samenspraak met presentator Danny van der Zwan, daarna de datum van de 2020-editie in hun agenda gezet. Nu er weer groen licht is vanuit de gemeente Weert zullen dit jaar de artiesten weer op de bühne verschijnen. “Spik en Span, de winnaar van het LVK2020 kan natuurlijk niet ontbreken in het programma”, zegt de voorzitter van de stichting, Mark Vialle, trots.

Vrijwilligers

Door het korte tijdsbestek waarin het evenement geregeld moet worden, wordt er nog gezocht naar vrijwilligers. Aanmelden kan via het mailadres [email protected]

Houdt voor het laatste nieuws de Facebookpagina in de gaten via www.wieertalaaif.nl.