Belangstelling archeologische vondsten

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 1 min. leestijd

(Foto’s/video) De archeologen van de VUhbs uit Amsterdam en de gemeente Weert hadden geïnteresseerden uitgenodigd uit om deel te nemen aan de rondleiding over de opgravingslocatie Laarveld. De uitnodiging was niet tegen dovemansoren gezegd. Men kon rekenen op grote belangstelling.

Op de hoek Ringbaan-Noord / Laarderweg zijn vooral resten van nederzettingen uit de Middeleeuwen gevonden. Het gaat daarbij voornamelijk om bewoningssporen (boerderijen en bijgebouwen, opgevulde greppels, waterputten, karrensporen, leemwinningskuilen en dergelijke).

Als de archeologen eind februari de laatste opgravingsputten dichtmaken, is er in totaal ruim 4,5 hectare van het plangebied opgegraven. Veel van de archeologische resten bevonden zich op nog geen meter onder de grond. Deze zijn inmiddels bijna allemaal opgegraven en gedocumenteerd. De middeleeuwse sporen en vondsten die zijn aangetroffen waren veel meer bijzonder dan op basis van het proefsleuvenonderzoek uit 2006 werd aangenomen.

Video via Youtube

https://youtu.be/aZZGq8PZYao

[nggallery id=’9025′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie