Terugblik bijzondere vastelaovendj

Algemeen Vastelaovendj Weert Reageer 2 min. leestijd

De Rogstaekers blikken terug op een bijzondere, aparte en hartverwarmende vastelaovendj. Ze bedanken de vrijwilligers, sponsoren, horeca-ondernemers, gemeente en vastelaovendj-vierders.

Het was een seizoen dat ze in Weert niet snel zullen vergeten. Zo moest tot groot verdriet van velen de grote optocht in de binnenstad worden afgelast vanwege de slechte weersvoorspellingen. Ook werden in het weekend de buitenactiviteiten naar binnen verplaatst. Maar het zorgde ook voor bijzondere nieuwe initiatieven en alternatieven.

Loco-burgemeester Gabriels zei, tijdens de abdicatie, trots te zijn op de Weertenaren. Ze gingen niet bij de pakken neerzitten en kwamen in actie. Zo werd er een alternatieve optocht georganiseerd door eenlingen, koppels en trio’s. En het initiatief ‘Wâges kieke’ kon ook rekenen op veel waardering. Ook de Poort van Limburg werd binnen enkele uren door vrijwilligers klaargemaakt zodat het feest daar gewoon door kon gaan.

Tot overmaat van ramp leek de kroegentocht ‘De Wieërter 11’ in het water te vallen. Maar de vastelaovendj-vierders lieten zien dat ze niet van suiker zijn en gingen massaal de straat op voor een gezellige vastelaovendj-maandag. En toen de trekker met het mobiele podium de geest gaf, was daar de politie die een helpende hand en startkabels toereikte. De karavaan kon vervolgens weer door.

Het was letterlijk en figuurlijk een stormachtige vastelaovendj, maar één om niet snel meer te vergeten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie