273 bomen in scoutingbos Hubovra

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s/video) Sinds enkele jaren maakt scouting Hubovra gebruik van hun eigen scoutingbos voor avontuurlijke en uitdagende buitenactiviteiten zoals bosspellen, smokkelspellen, tokkelbanen en de jaarlijkse natuurwerkdag.

De afgelopen weken hebben de leden voor bomen gespaard die ze vervolgens zelf in het scoutingbos mochten planten. Ouders, grootouders, buren en kennissen zijn benaderd om financieel te ondersteunen, zodat de leden zoveel mogelijk bomen bij elkaar konden sparen. De actie was een groot succes: in totaal zijn er maar liefst 273 bomen bij elkaar gespaard!

De actie is opgezet als vervolg op de jaarlijkse natuurwerkdag. Op deze dag werken de leden aan de begaanbaarheid en gezondheid van hun eigen scoutingbos. Door het planten van nieuwe bomen zal er in de toekomst een divers bos ontstaan. Hier kunnen de leden klimmen in de bomen, fruit oogsten en leren over de natuur.

Vandaag zijn alle bomen de grond in gegaan met de hulp van de leden, ouders en vrijwilligers. Geert Gabriels heeft samen met een welp het startsein gegeven door de eerste boom te planten. Door het harde werk hebben alle bomen een mooie plek gekregen in het bos. De actie was een succes en de komende jaren kunnen we hiervan letterlijk en figuurlijk de vruchten oogsten!
Lijkt scouting jou ook wel wat? Kijk eens op www.hubovra.nl en kom 3x gratis meedoen!

Video via Youtube

https://youtu.be/js1V7BNnrM8

[nggallery id=’8941′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie