Concertzaal blijft mogelijk toch bestaan

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd

De concertzaal in de voormalige locatie van het RICK in het Muntcomplex kan mogelijk worden behouden. Wethouder Van Eijk overlegt samen met ontwikkelaars en een derde partij of er samenwerking mogelijk is waarbij de concertzaal behouden kan blijven. Op basis van de uitkomsten van dit overleg wordt een plan gemaakt.

Concertzaal

De concertzaal wordt geroemd vanwege de akoestische waarde en het unieke karakter. Maar de zaal wordt op dit moment weinig gebruikt. Daarnaast ligt het midden in het Muntcomplex. Het behouden van de zaal is een dure aangelegenheid. Dit omdat er aan allerlei voorwaarden moet worden voldaan om de zaal te kunnen blijven gebruiken. De concertzaal moet bijvoorbeeld apart van de woningen bereikbaar zijn. Ook moeten er voldoende vluchtmogelijkheden worden gecreëerd en moeten er maatregelen worden genomen om geluidsoverlast tegen te gaan.

Herontwikkeling Muntcomplex

Vanwege die redenen en het bijbehorende kostenplaatje is lange tijd rekening gehouden met het transformeren van de zaal tot woningen. Door het behoud van de zaal kunnen er minder appartementen gerealiseerd worden. Dit zorgt ook voor een andere verkoopprijs.

Wethouder Wendy van Eijk; ‘Er hebben mij de afgelopen maanden allerlei geluiden bereikt om de concertzaal toch te behouden. Ik heb daar serieuze gesprekken over gevoerd met de mogelijke ontwikkelaars. Uit die gesprekken blijkt dat er, onder voorwaarden, de bereidheid is om de zaal te behouden als onderdeel van het op te stellen totaalplan en daarover het gesprek aan te gaan met een derde partij. Het exploiteren van de concertzaal wordt een verantwoordelijkheid van de ontwikkelaar en de derde partij.’

Vervolg

Het totaalplan inclusief de financiële consequenties worden, mocht tussen ontwikkelaar en een derde partij overeenstemming worden bereikt over eigendom, inrichting en beheer, voorgelegd aan de gemeenteraad.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie