(Foto’s/video) Een team van de Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft dinsdagmiddag uitgebreid onderzoek uitgevoerd bij de voetgangsoversteek tussen de Langpoort en Wilhelminasingel.

De aanleiding was het ernstige verkeersongeval waarbij een vrouw ernstig gewond raakte. Tijdens het oversteken werd de vrouw aangereden door een personenauto. Het slachtoffer werd per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Gezien de ernst van de situatie heeft de politie een onderzoek uitgevoerd.

Er werd bijvoorbeeld gekeken met welke snelheid er was gereden, wat de toestand was van het wegdek en wat het zicht van de bestuurder is geweest. Bij de oversteek staan ook bijvoorbeeld ook reclameborden die het zicht van de verkeersdeelnemers kunnen beperken. Het zijn enkele van de vele factoren die van invloed kunnen zijn bij een ongeval.

Wat precies de toedracht is geweest wordt verder onderzoek. De situatie is in elk geval uitgebreid in beeld gebracht. Inmiddels is het onderzoek op straat afgerond en de weg weer vrijgegeven.

Video via Youtube

https://youtu.be/UfPosL8-JrI