Corona-maatregelen Land van Horne

Naar aanleiding van de laatste adviezen van het RIVM en onze brancheorganisatie Actiz verscherpt Stichting Land van Horne de maatregelen voor bezoekers. Met deze maatregelen willen zij de kwetsbare bewoners, vrijwilligers en medewerkers beschermen tegen het coronavirus.

Maatregelen bezoek

Cliënten die verblijven in een van de (woon)zorgcentra mogen nog maar één bezoeker per dag ontvangen. Wil je op bezoek komen, stem dit dan goed af met andere familieleden. De gasterijen en ontmoetingsruimtes bij de locaties zijn alleen nog maar toegankelijk voor de bewoners. Uit veiligheidsoverwegingen voor de kwetsbare bewoners kunnen zij voorlopig geen inwoners uit de buurt ontvangen voor maaltijden en/of sociale activiteiten.

Land van Horne vraagt bezoekers van cliënten te letten op de handhygiëne en gebruik te maken van de dispensers met desinfecterende gel bij de ingang van onze locaties. De medewerkers zullen bezoekers die verkoudheidsklachten vertonen vriendelijk verzoeken om het bezoek af te breken. Ze rekenen op jouw begrip hiervoor.

Alertheid coronavirus

Land van Horne houdt de berichtgeving over het coronavirus goed in de gaten. Het RIVM en de GGD hebben de regie in Nederland wat betreft de aanpak van virusbestrijding. Vanuit Land van Horne onderhoudt de Infectiepreventiecommissie nauw contact met de GGD.

De medewerkers werken volgens de richtlijnen voor (hand)hygiëne, dit is standaard bij virusbestrijding. Mocht er sprake zijn van een verdenking van een besmetting dan handelen wij volgens de landelijke richtlijnen en is er afstemming en samenwerking met de GGD.

Kijk voor actuele informatie rondom het coronavirus bij Land van Horne op onze website www.landvanhorne.nl.

Stichting Land van Horne is een organisatie voor thuiszorg, revalidatie, behandeling, zorgcentra, eetpunten, activiteiten en services. Elke dag staan de 2.500 medewerkers en 1.300 vrijwilligers klaar voor de cliënten in de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Someren en Cranendonck.