Hamsterwoede slaat ook toe in Weert

(Foto’s) Zou er alleen gehamsterd worden in de randstad? Nee, ook in Weert en Stramproy zijn er lege schappen in de supermarkten als gevolg van hamsterwoede.

De lege schappen zijn het gevolg van het ‘hamsteren’ dat mensen doen in verband met de verscherpte maatregelen om het corona-virus tegen te gaan. Mensen slaan vooral wc-papier en lang houdbare producten in zoals pasta, rijst, bloem en suiker. Ook sinaasappels en bananen gaan als warme broodjes over de kassaband.

Bij de Jumbo in Stramproy lijkt de hamsterwoede een tikje erger. Dit komt ook omdat deze supermarkt door veel Belgen wordt bezocht. Hier zijn ook vriesproducten en vlees gehamsterd.

De schappen worden overigens gewoon bijgevuld. Bij een aantal Jumbo’s in Weert en bij de Lidl zijn al nieuwe vrachten gearriveerd. In Stramproy moeten de mensen voor sommige producten wachten tot zaterdag. Dan is alles weer gewoon verkrijgbaar.

Voldoende voorraad

Brancheorganisatie CBL benadrukt dat er voldoende voorraden zijn. In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven. Volgens hen is het hamsteren helemaal niet nodig.

Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben.