Cel- en taakstraf voor ontvoering

De man die in juni 2018 een 6-jarig meisje korte tijd had ontvoerd in Weert is hiervoor vrijdag veroordeeld door de rechtbank in Roermond.

De 24-jarige Weertenaar kreeg een gevangenisstraf van 365 dagen, waarvan 182 dagen voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaren opgelegd. Tevens legde de rechtbank hem een taakstraf op voor de duur van 60 uren.

Het is de rechtbank onduidelijk gebleven waarom de verdachte dit gedaan heeft. Voor de rechter was het van belang dat hij al na enkele minuten rijden het slachtoffer weer heeft vrijgelaten. Daarna heeft de verdachte zelf een 112-melding gedaan, waarmee hij in elk geval de aandacht van de politie op de vrijheidsberoving van een klein meisje vestigde. Mogelijk omdat hij zich schuldig voelde.

In hoeverre verdachte zich nu nog schuldig voelt of verantwoordelijk voelt is moeilijk bespreekbaar gebleken omdat hij zich, naar eigen zeggen, niets meer herinneren van het gepleegde feit.

Lees de volledige uitspraak

https://iwdg.nl/3aU6oSo