Diefstal door babbeltruc

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

De politie vraagt de hulp van het publiek in een onderzoek naar een diefstal vrijdagavond in Weert waarbij de twee verdachten een bewoner via een babbeltruc om de tuin hebben geleid.

Rond 19.40 uur kwam een onbekende man aan de deur bij de bewoner aan de Mantelmeeuw en wist zich via een babbeltruc naar binnen te praten. Enige tijd later kwam een tweede man ook de woning binnen waarna ze geld van het slachtoffer hebben gestolen en er vandoor zijn gegaan.

Onderzoek

Agenten verrichten zaterdag een buurtonderzoek en gaan in gesprek het slachtoffer. Daarnaast doet de politie een dringende oproep aan de inwoners van Weert die mogelijk getuigen zijn geweest of informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek.

Iets gezien? Deel het!

Misschien was je vrijdagavond aan het wandelen met de hond of is je iets verdachts opgevallen in de wijk Graswinkel. Alle informatie over de twee verdachten en ook over een eventuele auto waar ze mee verplaats hebben is welkom. Deel dit met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook via MMA onder telefoonnummer 0800-7000. Mocht je beschikken over eventuele bewakingsbeelden dan vraagt de politie je om deze te delen.

Wees alert op babbeltrucs

Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij je aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij jouw geld en andere waardevolle bezittingen. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Het gebeurt voornamelijk aan de deur en bij pinautomaten. Denk niet dat het je niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

Je kan ook tips doorgeven via het digitale formulier via de website van de politie: https://iwdg.nl/39OfjVm.

Lees meer over babbeltrucs: https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie