Mia Knapen-Jansen 100 jaar

Algemeen Human interest Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) Er was vrijdag iets moois te vieren in Weert. Mia Knapen – Jansen, een van de oudste inwoners in Weert, vierde vandaag haar 100e verjaardag. Dit heugelijke moment was natuurlijk een feestje waard. Dit werd gevierd in de Parkflat, in het hartje van Weert.

Mia is geboren in Weert tegenover de vroegere Wertha brouwerij aan de Zuid-Willemsvaart en ze is daar ook opgegroeid.
Ook heeft ze hier de Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Iets was ze nog als de dag van gisteren kan herinneren. Tijdens haar verjaardag deelde ze de herinningen en een van de dingen die het meest is bijgebleven is dat de molen aan de Suffolkweg bespaard is gebleven tijdens de oorlog. Zo’n 50 jaar geleden runde ze met de familie Knapen een zaak in kantoorartikelen op de Maaspoort.

Inmiddels woont Mia al ruim 20 jaar met veel plezier in de Parkflat. Onder begeleiding van een vaste hulp, de thuiszorg en medebewoners blijft ze goed te been.

Het geheim?

Volgens Mia is er geen geheim om zo oud te worden. “Vooral door blijven gaan. En “van ’Nivea’ daar is mijn huid jong gebleven”, grapt ze terwijl ze geniet van een advocaatje.

Felicitaties

Naast felicitaties van de medebewoners had Mia ook een handgeschreven kaart met felicitaties van loco-burgemeester Geert Gabriëls gekregen. Ook Gouverneur Theo Bovens had een brief met felicitaties gestuurd. Ze was bijzonder vereerd dat ze deze felicitaties mocht ontvangen.

[nggallery id=’9109′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie